Image by Harshal S. Hirve

Sopp er en fellesbetegnelse på organismer som skiller seg fra planter ved at de mangler blader, klorofyll, blomster og røtter. Ettersom de er uten klorofyll, er de nødt til å få sin næring fra annet eksisterende organisk materiale.

 

Sopp varierer i farge, fasong og konsistens og er blitt spist i uminnelige tider.

 

Sopp skal ikke spises rå, og all sopp skal gjennom en varmebehandling før bruk.

 

De kan brukes både stekt, kokt eller i wok.

Aromasopp

Aromasopp er en sjampinjongvariant

Champignon

Champignon, eller sjampinjong, som i sin alminnelighet betyr «sopp» på fransk.

Kantarell

Kantarell er en viltvoksende sopp og er vanlig å finne i skogsområder.

Portobello

Portobellosoppen er en fullvoksen aromasopp.

Østerssopp

Østerssopp har store, flate hatter som enten er gråbrune eller gule.