Image by Eric Prouzet

Poteten er en av de viktigste matvarene i verden, og har et høyt innhold av karbohydrater, jern og vitaminer.

 

Man mener at det har vært dyrket i Norge siden tidlig 1700-tallet, og den ble tidlig populær ettersom det ofte var matmangel om vinteren.

 

Det finnes mange ulike sorter, med ulike egenskaper. Poteten er nøytral i smaken, og passer derfor godt sammen med det meste av middagsretter. I tillegg til de under, så har vi et rikelig utvalg av ulike sorter i sesong!

Amandine potet

Amadine potet går også under navnet «delikatessepotet».

Bakepotet

Vi har både vanlige bakepoteter og bakepotet sous vide.

Poteter råskrelt

Skrelte poteter, vakuumpakket.

Poteter sous vide

Vi har poteter i sous vide!

Søtpotet

Søtpoteten er en rotgrønnsak, og tilhører ikke potetfamilien.

Vasket potet

Vasket potet som er klar til bruk.