Image by Dan-Cristian Pădureț

Kål kommer i mange ulike former og fasonger.

 

Det er en sterk kulturplante i norsk historie, og som også brukes i Norges nasjonalrett; fårikål.

Grønnkål

Grønnkål er proppfull av masse gode og sunne næringsstoffer!

Hodekål

Hodekål, eller hvitkål som den også kalles er en av våre viktigste grønnsaker.

Kinakål

Kinakål kommer, som navnet tilsier, fra Kina, men produseres også i Norge.

Romanesco

Romanesco er en krysning mellom broccoli og blomkål.

Rosenkål

Norsk rosenkål er i sesong fra september til januar.

Rødkål

Rødkål er en av de eldste grønnsakene vi kjenner til i Norge.

Sommerkål

Sommerkål, eller nykål, har den samme fasongen som hodekål, men med noe løsere blader og et veldig mye lavere fiberinnhold.

Spisskål

Spisskål har en veldig spennende fasong, med løst knyttede blader som former en spiss på tuppen.